Pozdrawiam P. Mientkiewicza i wielkie dzięki za całą akcję. Przydałby się artykuł o tradycjach serowarstwa na Lubelszczyźnie.Jesteśmy tu tacy odosobnieni, jeżeli szkolenia z serowarstwa to na drugim końcu Polsku, w Lidzbarku Warmińskim, a u nas ta tematyka po macoszemu. Slowfood najbliższe convivium chyba ma w Warszawie, a u nas w związku z kandydaturą na Stolicę Kultury także slowfoodzkie convivium mogłoby dużo dobrego zrobić. Miałam okazję popróbować serów Pani Sylwii z Frontiery, chapeau bas, przesympatyczna osoba także. Panu Suliszowi wielkie dzięki za popularyzowanie zdrowej, dobrej żywności i potraw i może jakaś organizacja już działa w tym względzie. Wdzięczna za informację, gdzie w Lublinie spotykają się pasjonaci dobrych serów i jedzenia. Byłabym wdzięczna za informację na ten temat. serenissima8@o2.pl Pozdrawiam. Miłośniczka serów.
|
|
Sery zagrodowe to temat rzeka.. Sama odkrywam ciągle nowe smaki..kozie, owcze, krowie.. Duży wybór naszych polskich serów maja na Koszykowej 20 w Warszawie. Jak jestem w poblizu to zawsze zajrzę i coś spróbuje z polecanych przez Pana Mietka:-)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|