Najlepsze szkoły nauki jazdy w Zamościu: Kursantom szkodzi stres :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~kursant~
Napisano 16 luty 2010 - 21:02
Ciekawe jakie kwalifikacje maja 22-letni instruktorzy w szkole Cabrio. Wystarczy poczytac komenarze o tej szkole aby wiedziec co ta szkola reprezentuje soba.
Niestety - mialem to nieszczescie uczyc sie w Cabrio jednak doszkalanie wykupilem gdzie indziej i dopiero tam przygotowano mnie nie tylko do egzaminu ale do jezdzenia wogole!
Ciekawe bo w czolowce znalazly sie same male szkoly nauki jazdy. Zamojscy wielcy zostali daleko w tyle. Polecam zatem male szkoly w ktorych kursant jest kursantem a nie kolejna zlotoweczka w kieszeni wlasciela.
Odradzam wam Cabrio, nie dajcie się zwiezc reklamom, plakatom rozwieszanym na kazdym drzewie i "spoko-instruktorom"!
#2 ~tylko nie cabrio~
Napisano 17 luty 2010 - 09:50
#3 ~wkurzony~
Napisano 17 luty 2010 - 10:10
#4 ~moni~
Napisano 17 luty 2010 - 10:37
Co do Cabrio - szczerze to nie wiem jak znalazlo sie na 2 miejscu ale te rankingi sa tyle warte.
Trafilam tam skuszona wszechobecna reklama. Moje watpliwosci wzbudzilo juz samo biuro i kadra instruktorow - juz wtedy powinnam zrezygnowac - a jednak nie zrobilam tego. Dlaczego nie cabrio?
Jazdy zaczynalam15 minut po godzinie, konczylam 10-15 min przed czasem - czyli kradli mi nawet pol godziny z pieniedzy ktore im zaplacilam
Notoryczne przerwy na pizze, jedzonko, zakupy - potem oczywiscie plac - bo pan instruktor musi sobie zjesc!
Stan techniczny samochodow - pozostawia bardzo delikatnie mowiac - bardzo wiele do zyczenia
Instruktorzy - mlodzi, czesto wulgarni, niedoswiadczeni. Z opowiesci kolezanki wiem ze potrafia smiac sie z kursanta jesli cos mu nie wychodzi!!
Kiedys bus mi sie spoznil wiec spoznilam sie na jazde - jakie bylo moje zdziwienie kiedy pani w biurze powiedziala mi ze... moja jazda przepadla!! A wraz z nia moje pieniadze!
Gdybym wiedziala wczesniej ze moge zrezygnowac z kursu - zrezygnowalabym i przenioslabym sie do innej szkoly. Niewiele osob o tym wie ze tak mozna.
Doszkalanie kupilam sobie w innej malej szkole.
Ktos fajnie napisal zeby nie ufac szkole ktorej plakaty wisza na kazdym drzewie. Jakbym chciala sprzedac starego grata tez bym go zachwalala!
#5 ~instruktor~
Napisano 17 luty 2010 - 11:31
Skoro dajecie na swoich łamach się wypowiedzieć w formie reklamy właścicielce szkoły Cabrio to czemu nie innym szkołom? Sami robicie sobie krzywdę jako gazeta promując od wielu już rankingów te same szkoły i pokazujecie jacy jesteście stronniczy. Zróbcie wywiady z kursantami, podpytajcie środowisko szeregowych instruktorów a sami się przekonacie że robicie krzywdę wielu szkołom jazdy promując w kółko tylko te szkoły które wcale nie szkolą wiadomości, umiejętności uczniów, nie przygotowują do jazdy a jedynie do zdania egzaminu. Promujecie szkoły które stać na reklamę. Również na reklamę w waszej gazecie. Napiszcie o Cabrio prawdę/ Ile razy zamykano tę szkołę za przekręty? I jak się odradzała pod innym właścicielem? No chyba że zapłacili wam za autopromocję to Ok
Druga sprawa...odnosząc się do powyższych komentarzy. Okradanie z godzin przez stanie na placu, opóźnianie terminu rozpoczęcia jazdy, wpisywanie godzin kiedy sie faktycznie nie siedziało za kółkiem to stare sztuczki. Właściciele szkół szkolą nas, instruktorów jak kursantów doić na wszystkim. Cabrio nauczyło się ze doskonale doli sie kursanta na... doszkalaniu. W swojej praktyce spotykam sie z kursantami po cabrio ktorzy albo sa kompletnie nieprzygotowani - i cabrio zaleciło im wykupienie doszkalania, albo - radza sobie doskonale - i tu doszkalanie tez bylo zalecane przez cabrio. I jedna i druga grupa kursatów szuka często innej szkoły nauki jazdy.Dlatego warto się dobrze zastanowić drodzy kursanci nad wyborem szkoły, i pamiętać o jednym. Dobry towar się sam sprzeda, tylko kicz i bubel potrzebuje reklamy na każdym płocie, słupie i drzewie żeby się sprzedać
#6 ~rozczarowana~
Napisano 17 luty 2010 - 12:08
Zapisani? Ok. Teraz się zacznie. Nie jeździcie 60 min tylko 45 bo albo się spóźnia pan instruktor, ale musi coś załatwić albo zjeżdżacie na parking bo on rozmawia przez telefon,. Teraz liczymy 15-20 min razy 30 h ile nam kradną?
Ok. Dalej. Pod koniec kursu dowiadujemy się że żeby zdać powinniśmy dokupić parę godzin dla pewność
Poza tym nie ma czegoś takiego jak instruktor prowadzący w sensie fizycznym,. Nigdy nie wiemy który instruktor ma akurat wolne i będzie z nami jeździł. Skutek? Często ćwiczymy to co doskonale umiemy bo ten pan który przyszedł dziś na jazdę nie ma pojęcia co już umiemy. I to co mnie najbardziej wkurzyło. Czy zima czy lato ciemne okularki, rączka na oparcie drzwi, oczka za okno i robimy sobie powolny objazd miasta słysząc najczęściej tylko w lewo, w prawo, w lewo, w prawo. Moja koleżanka która nie robiła u nich kursu ale przyszła po sam dokształcanie usłyszała na początku pytanie gdzie robiła kurs. Po odpowiedzi usłyszała jak to w Carbio "jakbyś nie robiła kursu w szkole pana "A" tylko u nas już byś miała prawo jazdy a tak będziesz płacić za dodatkowe godziny bo tam to tak uczą i powiedz koleżankom żeby przyszły do nas to Ci się to opłaci bo dodatkowe godziny dostaniesz.,,,komentarz pozostawiam czytającym
#7 ~gospodyni~
Napisano 17 luty 2010 - 12:25
nastepna jazda w cabrio - jestem 15 minut wcześniej. instruktor się spóxnia 15 minut bo korki;];] sic!!!!!
jeżdżę 1h 45 minut w tym ten matoł w kaszkietówce coś żre cały czas i gada z pełną gębą. Wpisują 2h,,,OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI OSZUŚCI v naciągacze. Znajoma mówiła że ci Nelcowie to krętacze, tylko szkołe przepisują z jednego na drugiego bo im wciąż za przekręty zamykają. LUDZIE NIE IDZCIE DO CABRIO!!!!!!
#8 ~~asia~~
Napisano 17 luty 2010 - 13:20
#9 ~~tomek~~
Napisano 18 luty 2010 - 09:30
#10 ~janek~
Napisano 18 luty 2010 - 09:58
A co do artykułu to faktycznie - trzeba porozmwiac z kursantem a nie z jakąś szkoła - wówczas zachowa się obiektywność.
Cabrio nie polecam - wielu znajomych tam robiło i są bardzo niezadowoleni. Naciągają na dokupienie u nich doszkalania i oszukują na godzinach! Instruktorzy bardzo nieuprzejmi
#11 ~Kasia~
Napisano 18 luty 2010 - 11:03
#12 ~pszczoła~
Napisano 18 luty 2010 - 11:22
#13 ~Gość~
Napisano 18 luty 2010 - 12:50
#14 ~zadowolona~
Napisano 18 luty 2010 - 19:18
#15 ~boróweczka~
Napisano 19 luty 2010 - 15:13
#16 ~dzidka~
Napisano 19 luty 2010 - 22:09
Cytat
Rozumiem 20h z jednym co by mnie nauczył wszystkiego a reszta z innymi po to żeby wyłapali ewentualne niedociągniecia.
Cytat
Stan aut różny, jak to bywa po kosztach, jak się rozleci, zacznie tłuc, przestanie jechać wtedy trzeba się zainteresować...
Cytat
Cytat
pozdrawiam tych którzy nie mieli przyjemności jeżdżenia w cabrio
#17 ~boróweczka~
Napisano 20 luty 2010 - 08:57
#18 ~Michał18~
Napisano 20 luty 2010 - 22:15
#19 ~Janko~
Napisano 20 luty 2010 - 22:26
Użytkownik Gość dnia 18.02.2010, 12:50:53 napisał
#20 ~goldstar~
Napisano 21 luty 2010 - 12:36