Czyżby w Lublinie ludzi pióra nie było,a może to niemodne żeby swoich promować.
Andrzej Stasiuk będzie pisał o Lublinie :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~Harry~
, lis 16 2011 14:33
6 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~Harry~
Napisano 16 listopad 2011 - 14:33
#2 ~PERŁA~
Napisano 16 listopad 2011 - 15:34
Stasiuk jest dobrym promotorem.
Na pewno lepszym od wąsatego karakana z Olejnej, żart oczywiście.
Nie umniejszam zasług twórcy przedwojennych kryminałów, lecz w naszym miasteczku mało jest obecnie wybijających się prozatorów. Andrzej nam nie zaszkodzi, bo lubi zaścianek, jakim niestety został Lublin.
Na pewno lepszym od wąsatego karakana z Olejnej, żart oczywiście.
Nie umniejszam zasług twórcy przedwojennych kryminałów, lecz w naszym miasteczku mało jest obecnie wybijających się prozatorów. Andrzej nam nie zaszkodzi, bo lubi zaścianek, jakim niestety został Lublin.
#3 ~tg~
Napisano 16 listopad 2011 - 20:00
Perła, co to są Prozatorzy/, bo prozaicy towiem, to tacy goście, co piszą prozą
#4 ~gość~
Napisano 16 listopad 2011 - 23:54
A ja lubię ten zaścianek.Nie każdy musi kochać metropolie.I nie mogę się doczekać nowej książki
#5 ~Marcin~
Napisano 17 listopad 2011 - 08:12
Bardzo lubię prozę Stasiuka i cieszę się że będzie pisał o moim mieście. Przeczytałem wszystkie jego książki, moim skromnym zdaniem najlepszym jego dziełem jest Taksim, ale może ja się nie znam. Lublin zasługuje na taką promocję.
#6 ~veritas~
Napisano 23 listopad 2011 - 11:29
spotkanie fajne mile sympatyczne
Pan Stasiuk-jak zawsze-charyzmatyczny ale jednoczesnie nie sztuczny i z "jajem"
natomiast organizatorzy zenujacy....
knajpa jakies 10 razy za mala na taka liczbe gosci jaka sie zjawila
nikt mi nie powie, ze takiego natloku nie przewidzial. a jesli tak, to wspolczuje ... z mysleniem chyba ta osoba ma powazne problemy
multum osob..nie bylo jak sie ruszyc...ani rozebrac..nic..nie mowiac juz np o skorzystaniu z wc gdzie jakas osoba inteligentna inaczej postanowila sie rozlozyc z kamera
brak slow pomijajac przeklenstwa
ps- dodatkowo gratuluje pani, ktora wdala sie w chora dyskusje ze Stasiukiem na temat tego gdzie powinien jechac albo nie..i co tam pisac
to bylo boskie
Pisarzowi to pytanie rowniez bardzo sie spodobalo...cholernie
Pan Stasiuk-jak zawsze-charyzmatyczny ale jednoczesnie nie sztuczny i z "jajem"
natomiast organizatorzy zenujacy....
knajpa jakies 10 razy za mala na taka liczbe gosci jaka sie zjawila
nikt mi nie powie, ze takiego natloku nie przewidzial. a jesli tak, to wspolczuje ... z mysleniem chyba ta osoba ma powazne problemy
multum osob..nie bylo jak sie ruszyc...ani rozebrac..nic..nie mowiac juz np o skorzystaniu z wc gdzie jakas osoba inteligentna inaczej postanowila sie rozlozyc z kamera
brak slow pomijajac przeklenstwa
ps- dodatkowo gratuluje pani, ktora wdala sie w chora dyskusje ze Stasiukiem na temat tego gdzie powinien jechac albo nie..i co tam pisac
to bylo boskie
Pisarzowi to pytanie rowniez bardzo sie spodobalo...cholernie
#7 ~Igor~
Napisano 25 styczeń 2012 - 14:39
Dajcie spokój ze Stasiukiem, bo to grafoman, znany z tego, że co drugie słowo pisze, g, d, czy q. I to jest jego sława. Aha i nie lubi takich "rzeczy" jakich nie należy lubić. Załapał się z takimi jak on sam na stypendium tj darmową michę. I tyle.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia